Vaccinationer

Information om Corona vaccination

Alle vil i løbet af 2021 blive tilbudt vaccine mod COVID-19. Undtaget er gravide og børn og unge under 16 år, da vaccinen ikke er afprøvet på disse to grupper.

Der er lavet en plan for hvornår vaccinen gives til de enkelte befolkningsgrupper. Da vaccinen er ny, ved vi endnu ikke hvor mange vacciner vi får hver uge. Indtil videre kan vaccinen ikke gives i almen praksis. Du vil få at vide når det er din tur. 

Læs mere i Sundhedsstyrelsens piece om vaccination mod COVID-19 her 

Læs Lægemiddelstyrelsens information om vaccinen her.

 

Mæslinger i omløb

Der er i øjeblikket risiko for smitte med mæslinger, som kan være en alvorlig sygdom.

Hvis du erfødt efter 1974 og ikke har været udsat for mæslinger og ikke er vaccineret for mæslinger, kan du blive vaccineret. Det er gratis. Du bestiller bare tid.

Du skal ikke først testes, om du har immunitet for mæslinger.

Hvis du er født før 1974, skal du ikke vaccineres. Du har sandsynligvis været udsat for smitte og har derved opnået immunitet. Hvis du er i særlig risiko for smitte fx ved udlandsrejse, kan du blive vaccineret.

Vi vil kraftigt erindre alle forældre om at tjekke, om jeres børn har fået to vaccinationer mod mæslinger (børnevaccinationsprogrammet). Mæslinger kan udryddes, hvis alle bliver vaccineret.

Vaccinationer


Sygesikringen betaler børnevaccinationer og influenzavaccination til visse grupper patienter.
Du kan fremover se dine vaccinationer på FMK Online, som du logger dig ind på med nem id.
Sygesikringen betaler ikke udenlandsvaccinationer, vaccination mod lungebetændelse eller influenzavaccination af raske borgere. Du betaler selv for vaccinen og for en konsultation. Husk kontanter, vi har ingen Dankortterminal.

Kighoste

Der er i øjeblikket kighoste i Danmark, derfor kan  gravide gratis blive vaccineret fra 1. november til  om med 31. januar 2020. Vaccinationen skal gives i  i sidste del af graviditeten (uge 32). Indtil 1. november skal du selv betale for vaccinen.  Formålet med vacinen er at beskytte barnet, indtil det kan blive vaccineret, når det er 3 måneder. Læs mere på:

https://www.ssi.dk/sygdomme-beredskab-og-forskning/sygdomsleksikon/k/kighoste

TBE - skovflåtbåren hjernehindebetændelse

For det meste er flåtbid harmløse. bliver du bidt, skal du fjerne flåten uden at klemme på bagkroppen, bare vride den ud. Tegn en ring om indstiksstedet. Breder rødmen sig  udover  en 5 krone størrelse i  løbet af 1-4 uger, da søg læge. da du så kan være smittet med borrhelia. Ved mistnake om infektion sættes du i penicillinbehandling, da borrhelia er en bakterie

Hvis skovflåten er bærer af TBE, som er en virus,  overføres smitten hurtigt og den er alvorlig,  da den hos hver 3. smittede  spreder sig til hjernehindebetændelse. I Danmark  er der fundet TBE  på Bornholm og  Tokkekøb Hegn i Nordsjælland. Den findes også i Sydsverie, Sydnorge, Centraleuropa og Østeuropa. Skal du opholde dig nogen af disse steder, så tjek, om  der i området er risiko for TBE smitte.

Du kan blive vaccineret mod TBE

Se endvidere påhttp://www.flåtbid.dk

Priser på vaccinationer

Du betaler for en konsultation udover vaccineprisen,
som her er angivet pr. dosis og incl. moms
Konsultation 150,00 kr.
Centraleuropæisk hjernehindebetændelse Voksen   370,00 kr.
Difteri og stivkrampe   150,00 kr.
Gammaglobulin 2 ml   310,00 kr.
Gul feber   300,00kr.
Hepatitis A børn Vaqta   340,00 kr.
Hepatitis A voksne Vaqta   420,00 kr.
Hepatitis B (Engerix B), voksne   330,00 kr.
Hepatitis A+B børn (Twinrix)   370,00 kr.
Hepatitis A+B voksne (Twinrix)   520,00 kr.
Influenza   225,00 kr.
Japansk Hjernehindebetændelse   980,00 kr.
Kolera   450,00 kr.
Meningokok  Menveo   600,00 kr.
Tyfus   250,00 kr.

Vaccine mod livmoderhalskræft og kondylomer (HPV), Sygesikringen DK giver tilskud, vaccinen fåes på recept , så prisen kan variere

Vacciner mod lungebetændelse fåes ligeledes på recept, og priserne kan variere, husk at mange kroniske sygdomme giver ret til klausuleret tilskud