NYT FRA KLINIKKEN

Sammenlægning af klinikkerne i Bysøstreæde 5

Fra januar 2022 bliver de 3 lægeklinikker i Bysøstræde 5 til et stort lægehus Lægerne i Bysøstræde. Det vil ikke betyde mange ændringer for dig som patient. Du vil fortsat være tilknyttet det personale, som du plejer i Lægeklinikken Poul Erik Holst. Når du ringer ind, bliver det på et fælles telefonnummer 5945 0500. Du får så mulighed for at trykke dig videre til din sædvanlige læge.

VACCINATION mod Corona børn mellem  5-15 år

Børn mellem 5-15 år  kan blive vaccineret mod Corona i lægeklinikken. Da vi skal vaccinere mindst 16 ad gangen for at undgå vaccinespild, vil vi vaccinere onsdage efter  kl 16.00.  Vi opfordrer alle til at lade børnene blive vaccineret for at bekæmpe udbredelsen af Corona. 

Mundbind 

Husk mundbind når du kommer i lægeklinikken. I lægeklinikken kommer folk både når de er syge, og når de er særligt sårbare. Derfor skal alle bære mundbind for at undgå smittespredning.

Corona

Du skal henvende dig med dine helbredsproblemer som du plejer, men du kan ikke møde op uden aftale. Du kan ringe eller skrive til os. Du skal bære mundbind når du kommer i klinikken. For at undgå at blive smittet, beder vi dig opholde dig så kort tid som muligt i klinikken og lade din(e) eventuelle ledsager(e) vente udenfor. Vi opdaterer løbende under Nyt fra Klinikken

Vaccination mod lungebetændelse

Vaccination mod lungebetændelse. Vi opfordrer alle, der er fyldt 65 år inden udgangen af februar 2022 til at blive vaccineret mod lungebetændelse. Vi har stadigvæk en Covid19 epidemi, derfor er det vigtigt at undgå anden sygdom. Vi ved, at folk over 65 år bliver mere syge af en lungebetændelse. Derfor anbefaler at blive vaccineret. Vaccinen holder i mindst 6 år.

Influenza vaccination til børn

Børn fra 2-6 år tilbydes vaccination mod influenza. Små børn kan blive syge af influenza. Fordi vi stadigvæk står i en særlig situation Covid-19 epidemi, er det ekstra vigtigt at forebygge al sygdom. Det er både for at beskytte barnet, sundhedsvæsenet mod indlæggelser og samfundet mod sygdomsspedning.

 

Influenza vaccination

Alle der er fyldt 65 eller fylder 65 i 2021 og alle med kroniske sygdomme kan blive influenza vaccineret fra d. 1. oktober. Du kan allerede nu booke tid.

 

Nyt om personale

Vi er glade for at kunne byde velkommen til nyt personale.

Nye kollegaer kommer med ny inspiration, som er sund for en arbejsplads, hvor man hele tiden skal udvikle sin faglighed. Vi tror på, at kombinationen af unge hurtige hjerner og ældre med mange års erfaring er en god blanding, som giver de bedste betingelser for vores patienter.

Den 1. februar  2021 er vi så heldige, at vi kan sige velkommen til  Katja Hey. Katja er speciallæge i almen medicin siden 2014. Hun er tidligere praktiserende læge i Ringsted, har været skolelæge i Holbæk Kommune i 2 år, har 1 års erfaring inden for arbejdsmedicin, og har desuden arbejdet på  klinik for flygtninge. Katja er i klinikken  onsdage, torsdage og hver anden fredag.

Den 1. marts  2021 kan vi sige velkommen til endnu en erfaren speciallæge i almen medicin. Rasmus Vitting har været praktiserende læge i Ringsted i 7 år. Rasmus er i klinikken tirsdage, onsdage og fredage.

Vi synes vi og vores patienter er meget heldige, at vi opruster lægekapaciteten i klinikken med 2 erfarne  speciallæger.

Den 1. marts siger vi velkommen til endnu en speciallæge i almen medicin Lise. Lise er nyuddannet speciallæge, og har således været færdiguddannet læge i nogle år. Lise vil være i klinikken torsdage og fredage og I vil for øvrigt se hende i vores naboklinik  på etagen mandage og tirsdage.

Vi glæder os til samarbejdet med 3 dygtige  og behagelige læger. Tag godt imod dem.

Vi har sagt farvel til Janne. Tak for 2 års godt samarbejde. Vi ved, at I vil savne hende. Janne har små børn og har fået job tæt på sin bopæl i Virum, så det tror vi, er godt for hende.

Dem 1. november 2020 startede Carina hos os og skal være her i 6 måneder. Carina er uddannet læge og i færd med at uddanne sig til speciallæge i almen medicin. 

Vi  har sagt farvel til uddannelseslæge Katrine og byder velkommen  til Eva, som  er uddannelseslæge og skal være hos os i 5 måneder Eva starter den 1. marts2021.

Velkommen til vores nye kollegaer. Tag godt imod dem.

Vi har løbende lægestuderende, som skal have konsultationer, som de optager på video. Det er deres sidste forløb, inden de skal til deres endelige læge kandidateksamen.

Vaccination mod lungebetændelse

Du  kan nu blive vaccineret mod penumokokker, hvis du er over 65 år eller har en kronisk sygdom, så du er  særlig sårbar, hvis du bliver smittet med pneumokokker. Mange blev vaccineret i efteråret, men så slap vaccinerne op  globalt. Nu kan vi igen få vaccinen og kan tilbyde den gratis til  ældre og særlig sårbare. Vaccinationen holder i 6 år.

Information om Corona vaccination

Alle vil i løbet af 2021 blive tilbudt vaccine mod COVID-19. Undtaget er gravide og børn og unge under 16 år, da vaccinen ikke er afprøvet på disse to grupper.

Der er lavet en plan for hvornår vaccinen gives til de enkelte befolkningsgrupper. Da vaccinen er ny, ved vi endnu ikke hvor mange vacciner vi får hver uge. Indtil videre kan vaccinen ikke gives i almen praksis. Du vil få at vide når det er din tur. 

Læs mere i Sundhedsstyrelsens piece om vaccination mod COVID-19 her
 

Resultat af spørgeskemaundersøgelse december 2020: Patienters oplevelse af Corona restrktioner i Almen Praksis

Sekretærelev Gitte siger tak til jer, som har besvaret hendes spørgeskemaundersøgelse. Med undersøgelsen ville Gitte afdække jeres oplevelse af de restriktioner, som klinikken har indført pga Corona.
 
I har bidraget til, at Gitte har kunnet lave sin afsluttende opgave på sekretæruddannelsen, og I og Gitte har hjulpet klinikken til at vurdere, om der er noget, vi skal ændre.
 
Gitte har analyseret de data, der kom frem gennem spørgeskemaundersøgelsen
I og Gitte har givet feed back, som klinikken kan bruge. Vi vil takke for det, og for jeres tålmodighed i telefonkøen. 
 

Hvad har klinikken brugt jeres svar til:

Bl.a. den lange ventetid i telefonen har ført til, at vi nu har ansat 3 speciallæger, som I vil møde fremover. Ligeledes vil vi tilstræbe, at der bliver flere tider til videokonsultationer.

Det ser ud til, at både patienter og klinikkens læger og personale er fælles om at savne den hverdag, der var før Corona. Det personlige møde giver noget andet, end telefon og skriftlig kommunikation. Men der er også en vis tilfredshed over at opdage, at meget kan klares uden fremmøde. Det vil vi tage med os fremover, når vi kan lempe på Corona restriktionerne, og det håber vi også, at I vil.

Jeres feed back i forhold til situationen under Corona restriktioner:

Det er godt, at meget kan klares pr. telefon, når man ikke kan være mange i venteværelset pga risiko for Coronasmitte.
Det er irriterende, når telefonkøen er så lang, at man ikke engang kommer i kø.
Det er godt, at sygeplejersker og læger tager telefonen, så man kan få afklaring på sit ærende.
Det er godt at have mulighed for at tale med en læge det meste af dagen.
Det er godt, at der bliver taget hånd om sikkerhed, når man kommer i klinikken. 
De fleste er bekendte med restriktionerne ifm Corona.
Nogen synes, det er svært at komme i kontakt med lægen, og det er svært at blive set, andre siger, at man bliver set, når det er nødvendigt, når man er alvorligt syg eller får meget medicin
 

Jeres feed back om, hvordan I tror, det vil blive i fremtiden, og hvad I ønsker i fremtiden:

De fleste tror, der også fremover vil blive mere kontakt med lægeklinikken via telefon, video eller skriftligt
De fleste synes, at det er gode erfaringer, man skal bruge i fremtiden
Mange vil gerne ses mere som før og selv kunne bestemme, om de vil møde op
 
 
Hvordan oplever patienter Corona restriktioner i Almen praksis
Resultater  af spørgeskemaundersøgelse, udarbejdet af sekretærelev Gitte december 2020. Se resultater her
   

Har du lettere symptomer, eller er du i tvivl om du er smittet med Covid19, kan du blive testet. Bestil tid til test her eller få lavet en kvik-test. 

Hvis du har alvorlige symptomer, eller hvis du har anden alvorlig sygdom, kan du ringe til os og så bestiller vi en test. 

Vi skal hindre smittespredning.  Undgå at blive nærkontakt til nogen, der poentielt er smittet. Hold 2 meters afstand. Vi sørger for, at der er så få patienter som muligt i venteværelset. Derfor skal du fortsat kun møde op efter aftale, bære mundbind og så vidt muligt møde uden ledsager. Følg de gældende hygiejne-regler og de øvrige corona restriktioner. 

Der er nogen ting der kræver fremmøde, f.eks. sår og blodprøver. Der er rigtig mange faglige problemstillinger vi kan løse via telefon eller video. Der er udvidet mulighed for at tale med læger og sygeplejersker i telefonen. 

 

 

 

Coronavirus

Dansk Flygtningehjælp tilbyder vejledning og information om Covid-19 på forskellige sprog.

Find information on Covid-19 in other languages here.

NY DIGITAL SELVVURDERING
Den nye digitale selvvurdering hjælper dig som borger med at vurdere, om de skal kontakte egen læge, Akuttelefonen/lægevagten eller blive hjemme og se tiden an, såfremt du har symptomer på coronavirus.

Dansk: 
Link til dansk selvvurdering

English:
Self evaluation in English

Du kan selvfølgelig som altid kontakte os, hvis du er syg, men du skal ikke bare møde op hos os i øjeblikket, men kontakte os først telefonisk eller på mail for at undgå spredning af Corona virus.Vi tilstræber at der er så få patienter som muligt i vores venteværelse, derfor må du så vidt muligt komme uden at have nogen med dig.

Der er mulighed for at lave videokonsultation. Vi vejleder dig i hovrdan, hvis der er behov for videokonsultation.

 

Ring eller skriv til os, hvis du er i tvivl.

Undgå smitte ved at :

-undlade at rejse,

-hold dig fra forsamlinger,

-hold mindst en meters afstand til andre mennesker, når du er ude, 

-bær mundbind hvor det er anbefalet,

-brug håndsprit og host og nys kun i dit ærme.

Følg løbende med i informationer fra Sundhedsstyrelsen i pressen.

Følg med i politiets opdatering her og Sundhedsstyrelsens hjemmeside spørgsmål og svar om corona virus her.

Begge sider opdateres dagligt.

 

 

Lukkedage

Ingen

 

Børnevaccinationer: se nyheder under børnevaccinationer.

 

 

Patientportal

 

Du kan logge ind og bruge  patientportalen,  du kan logge på med nem id, så nu behøver du ikke længere at huske din adgangskode.

 

Vi vil også anbefale dig at installere den ny app "Min læge", hvor du kan logge dig ind som på patientportalen på hjemmesiden. Husk også at installere nem id på din telefon.

 

Mæslinger i omløb

Der er i øjeblikket risiko for smitte med mæslinger, som kan være en alvorlig sygdom.

Hvis du erfødt efter 1974 og ikke har været udsat for mæslinger og ikke er vaccineret for mæslinger, kan du blive vaccineret. Det er gratis. Du bestiller bare tid.

Du skal ikke først testes, om du har immunitet for mæslinger.

Hvis du er født før 1974, skal du ikke vaccineres. Du har sandsynligvis været udsat for smitte og har derved opnået immunitet. Hvis du er i særlig risiko for smitte fx ved udlandsrejse, kan du blive vaccineret.

Vi vil kraftigt erindre alle forældre om at tjekke, om jeres børn har fået to vaccinationer mod mæslinger (børnevaccinationsprogrammet). Mæslinger kan udryddes, hvis alle bliver vaccineret.

Blodprøver på sygehuset 

Fra den 17. december skal du booke tid på laboratoriets hjemmeside, hvis du skal have taget blodprøver på sygehuset.  Blodprøver i klinikken er uændret.

Alle sygehusenes laboratorier har lukket  for ambulante blodprøver og EKG den 1. maj 2019.

Sundhedscenter Odsherred har lukket den 15.-17. april , den 31. maj og den 5. juni.

Kalundborg Sundheds- og akutsygehus har lukket den 5. juni.

 

Foto til din journal

Vi vil gerne have et billede af dig i din journal, fordi det gør det lettere for nyt personale – især vores uddannelseslæger at kende dig.

 

Klinikken er  i august 2016 blevet akkrediteret og vi har fået ros for vores arbejde med fokus på kvalitetsudvikling og for vores engagement.

Klinikken deltager løbende i forsknings- og udviklingsprojekter, hvor der ikke er økonomisk interesse indblandet. Siden 2014 har vi deltaget i et landsdækkende diabetes forskningsprojekt under Dansk Center for strategisk forskning i type 2 diabetes DD2, et projekt fra Københavns Universitet om urinvejsinfektion og et Shared  Care projekt, som foregår sammem med psykiatrien i Region Sjælland.
I løbet af de næste år skal Almen praksis akkrediteres. Det vil sige at praksis skal leve op til nogle kvalitetsstandarder, som alle bliver målt på. Vi har i de forløbne år arbejdet med alle de områder, der bliver opsat standarder for. Du kan læse mere på Institut for Kvalitet og Akkreditering, IKAS' hjemmeside og på Kvalitetsudvalget Region Sjællands hjemmeside.Kvalitetspris

Poul Erik fik i 2014 tildelt Regionens Kvalitetsudvalgs initiativpris. Prisen blev givet for langvarig og ihærdig indsats i forhold til at udvikle og højne den faglige kvalitet i Almen Praksis.
https://www.youtube.com/watch?v=PprEEomnLnk